.

Riberhus Historiske Oste: Anno 1930 & Anno 1950

Riberhus Historiske oste har en karakteristisk smag på hver sin måde, og fejrer tradition og det gode håndværk. Lavet med inspiration fra gamle opskrifter fra Samsø og Elbodalen, men produceret med moderne teknologi, har ostene en karakteristisk fyldig smag, som resten af Riberhus sortimentet. Netop disse to gamle opskrifter inspirerede vores mejerister til at fremstille oste med mere smag og karakter.

Disse to er de første i en række opskrifter der findes frem fra gemmerne og lanceres under historiske oste.

 

REGLER OG BETINGELSER FOR DELTAGELSE I FACEBOOK KONKURRENCEN OM HISTORISKE OSTE FRA RIBERHUS

Inspiration fra 50’ernes Elbo-ost

Riberhus Anno 1950 er et glædeligt gensyn med 50’ernes populære Elbo brødost, der i sin produktionsmedtode kan føres helt tilbage til 1890’erne. Dengang begyndt mejeri-bestyrer på Kirkeby Andelsmejeri, Rasmus Nielsen, som den første at producere en opstukket ost i praktisk brødform. Dette blev til den første Danbo-lignende ost i Danmark.
I 1952 fik Elbo-osten sit navn efter den frodige egn, Elbodalen, og den kitmodnede ost med sin skønne cremede konsistens gik sin fortjente sejrsgang op gennem årtiet.
Det er disse egenskaber, der har inspireret os til at fremstille en ost, der kombinerer respekten for de stolte danske ostetraditioner med et ønske om at skabe en mere smagfuld ost – Riberhus Anno 1950. Et nostalgisk tilbageblik med respekt for håndværk og traditioner skabt i vores moderne rammer på Tistrup Mejeri. Riberhus Anno 1950 er lagret i 7 uger.