Luciaboller med tranebær

Ingredienser

5 dl mælk

65 g kokos olie, neutral smag

25 g gær

2 dl Cheasy fraiche

¼ tsk. / ¼ g safrantråde

100 g sukker

600 g fint sigtet mel

300 g groft mel

1 tsk. salt

1 æg til pensling

1 håndfuld tørrede tranebær

Fremgangsmåde

Kom 1 spsk. sukker i en morter sammen med safran og knus det, stil til side.
Varm mælk og kokos olie i en gryde, tilsæt safran-sukker og lad det køle, før der tilsættes gær. Rør det sammen med sukker, salt og Cheasy fraiche i en stor skål og tilsæt mel lidt ad gangen, indtil du har en smidig dej. Kom lidt mel på bordet og ælt dejen i nogle minutter inden den stilles til hævning i 30 min.

Del dejen i 12-14 stykker og rul dem til 10-12 cm lange pølser. Form dem som snoede S’er, og lad dem efterhæve på en beklædt bageplade i 30 min.

Pensl luciabollerne med sammenpisket æg, sæt et tranebær i hver ende af S’erne. Bag luciabollerne i ca. 10 min ved 225 grader, til de er gyldne og gennembagte.