Bedre madvaner til næste generation

Som Danmarks største fødevarevirksomhed har Arla et særligt ansvar for at sikre gode madvaner hos den næste generation. Derfor har vi et omfattende program omkring madvaner, som mange tusinde børn hvert år deltager i. Faktisk har vi næsten 300.000 deltagere i vores aktiviteter. Her på siden kan du blive klogere på vores initiativer til at sikre gode madvaner overalt i landet, og se om der er noget, du kan deltage i eller bidrage til.

 

Arla sponserer Arla Fondens arbejde med at opbygge MADlejrskoler i DK. Helt konkret arbejder vi for at samle penge ind til at 10.000 teenagere hvert eneste år kan komme af sted. Du kan også være med.

Læs mere her og følg indsamlingen

Arla Food Fest

Tak for i år. Arla Food Fest fyldte Kongens Have med læring og inspiration til bedre madvaner.  

Læs mere her

Generation Food Award

Generation Food Award er et nyt initiativ fra Copenhagen Cooking & Food Festival og Arla. Vi hylder de aktører, der har gjort noget særligt i årets løb for at skabe bedre madvaner til næste generation og vil rejse penge til Arla Fondens MADlejr.

Læs mere

Se Albert Dyrlund, Kristine Slots, Hanspeter Matzen og Simone Wulff udfordre hinanden på deres madevner i Snack Attack, der blev sendt på Splay Danmark i forbindelse med Arla Food Fest 2017.

Se med her

Gårdbesøg for skoleklasser

Tag med din klasse ud og se hvor mælken kommer fra. 33.000 elever besøger hvert år en Arla-gård med deres lærer. 

Se hvordan du booker gårdbesøg

Mejeribesøg

Lær om mælkens vej  fra gården til køledisken på vores yoghurt-mejeri i Brabrand. Hver uge kommer 4 klasser på besøg hos os. Alle 3.-6. klasser, landet over, har mulighed for at booke et gratis besøg.. I nogle af skoleferierne kan familier også komme på besøg.

Book besøg her

MADmovers

Med  MADmovers gentænker 200 klasser deres skolemad. MADmovers er et undervisningsforløb, hvor du kan arbejde med din madkultur på skolen. I 2017 er forløbet for alle 6. klasser i Region Midtjylland.
Fra 2018 tilbyder vi forløbet til 6. klasser i hele Danmark.  

Læs mere

Økodag

Forstå økologi, der hvor mælken bliver til - kom ud til økodag! D. 15. april 2018 kan du igen besøge 40 forskellige gårde - klik på linket nedenfor for at læse mere.

Læs mere

Junior Landmand

I uge 36 overnattede en 6. klasse fra Sølvgade Skole midt i København på 11 Arla-gårde i Midtjylland.

Som Junior Landmand kom de ud på en gård og fulgte hverdagen. De boede sammen med landmandens familie og lærte om, hvor mælken kommer fra.
Se hvordan det gik dem i filmene.

Se filmene her

Åbent landbrug

Tak for i år!

Vi ses i 2018, hvor Åbent Landbrug igen giver dig muligheden for at blive klog på hvordan din mad bliver til.

Læs mere

Index-projektet

1000 børn deltager i 2015-2017 i et innovationsforløb, hvor de arbejder med en samfundsudfordring. I 2017 arbejder de med, hvordan man kan udbrede viden om, hvor maden kommer fra. I den forbindelse har alle Index børn været på besøg på en Arla-gård.

Læs mere om projektet