Koge ind

At koge ind er det samme som at reducere. En sky, sauce eller sirup koges ved ret høj varme uden låg, så vandindholdet fordamper og væsken bliver tykkere. Det kan tage fra få minutter til måske en halv time, alt efter mængde og væskens art. Formålet er dels en mere håndterbar konsistens, dels koncentreret smag.

Kilde: Karolines Køkken

Print opslag Send til en ven

Kommentarer fra brugerne om Koge ind

Sky

Jeg har svært ved at få det til at lykkeds, nogen der her nogle gode råd? hilsen http://gardiner-markiser. dk/
Hans Knudsen, 05-11-2013 21:54

Koge ind

Har indkogt solbærsyltetøj i ca. 20 min. Det blev det næsten helt stift af. Mon det har noget med sukkermængden at gøre ? Hvis det sker, kan man røre det op med lidt koncentreret saft, af næsten en hver ret.
Karin, 09-08-2013 16:06

Reducering tager tid

I skriver, at det kan tage op til en halv time - der skulle vist have stået op til en halv dag!
Allan, 11-10-2012 12:14